Pages

luni, 19 septembrie 2011

Romania - Olanda 1 - 1

Nu, nu este vorba despre vreun meci de fotbal. Este vorba de un meci politic mai interesant. De curand Olanda s-a gandit ca ar deveni mai interesanti daca blocheaza intrarea Romaniei in Shengen. Ce e Shengen? O zona in care nu mai exista vami. Deloc.

Ca paranteza, nu sunt convins ca Romania merita sa intre in Shengen. Ca inca sunt probleme cu aplicarea legilor pe la noi. Dar UE a impus niste reguli pentru intrarea in Shengen pe care le indeplinim (si justita nu este in acel set de reguli).

Deci ce se face acum e de genul "e mingea mea, pe tine nu te las sa te joci". Si daca e asa, acum le aratam si noi cum e cu Shengen-ul. Nu ne lasati in Shengen? Pai atunci inseamna ca avem vama. Si nu ne e frica sa o folosim.

Deci acum toate tirurile din Olanda sunt verificate serios. Deja au fost gasite probleme si 2 tiruri au fost confiscate de Garda Financiara. 3 tiruri au fost trimise inapoi, alte 10 inca stau in vama. Si florile sunt destul de perisabile.

Cred ca la asta nu s-au gandit politicienii olandezi cand au "dat primul gol". Foarte bine. Acum egalam. Sa vada ca de fapt ne vroiau in Shengen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu