Pages

miercuri, 20 iunie 2012

CFR 2012: de toata jena

Unii ar zice poate ca sunt snob, ca deh, cum am acum masina, a cam trecut un an fara sa ma mai urc in tren.

Ei bine, am fost la gara, la mareata Gara de Nord din Timisoara, sa conduc pe cineva la tren si... m-am socat. In primul rand gara era aproape goala, mai ales a devenit goala dupa ce a plecat trenul "regiotrans".

In gara vreo 4 (!) casierii vindeau bilete, deci puteai oricand alegde una din cele 2-3 libere. Comod pentru calatori, dar cu puternic miros de bani aruncati pe fereastra. Dar las' ca probabil se face economie cu salariul celui de la informatii, ca acolo e inchis.Bun dar... nici afisajul electronic nu merge, deci cum aflu de la ce linie sa iau trenul? Ma duc la o casierie libera si intreb. Casiera imi spune, cu un aer superior sa caut pe afisajul de hartie care se afla pe peretele opus (logic, nu?) defunctului afisaj electronic. "De ce sa ajut clientul cand pot sa tai frunza la caini?"
Ma duc sa caut. Surpriza: la ora de pe bilet nu e nimic pe lista. Gasesc un tren in directia dorita, dar diferea cam mult ora. Si am mai mare incredere in ce scrie pe bilet decat in ceva tiparit cine stie in ce secol.

Ma duc la alta casiera, intreb din nou, de asta data mentionez ca trenul nu e pe lista si de data asta aflu numarul liniei. Mergem la linia x, acolo il intreb, de siguranta, pe conductor daca e trenul care pleaca la ora y si sunt, in sfarsit, convins ca e trenul care trebuie.

OK. Ce se intampla daca eram in criza de timp? Sau daca in locul meu era cineva din strainatate?

CFR tinde linistit spre un faliment controlat (ca mai toate "firmele" de stat), iar angajatii sunt dati afara la pachet. Dar la cat interes isi dau, nu ma mir. CFR 2012 e mai slab decat in ultimii 30 de ani de cand imi amintesc calatoriile cu trenul.

Concediere rapida, penibililor!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu