Pages

miercuri, 10 iunie 2015

Review Persil Power-Mix caps

Dupa cum am mentionat aici, prin amabilitatea BUZZStore, am avut ocazia sa testez noul Persil Power-Mix caps.

Ce este Persil Power-Mix caps?

Poate ai vazut deja reclama si ai ignorat-o. In principiu este o capsula mixta. Contine si gel, si pudra (!). Ideea ar fi ca de fapt gelul este mai bun pentru protejarea tesaturii si revigorarea culorii, pe cand pudra, probabil mai bine aleasa, are principii active de curatare in adancime si inlaturarea petelor.


Ce bine suna pe hartie, nu? Asa am zis si eu... hai sa vedem ce avem de fapt.

Ambalajul.

Avem un ambalaj frumos, pentru.. 28 capsule. Mai putin decat as fi crezut, dupa dimensiuni. Are atentionari de toate felurile, de la "keep away from children" si atentionarea ca este toxic la contactul cu ochii, pana la cele utilitare de gen "a nu se folosi pentru spalare manuala" si a nu se atinge cu mainile umede.
Dar acestea sunt normale. Un detergent este un produs chimic, chiar daca il folosim poate chiar zilnic.Plus ca este bine sa citesti tot ce se poate de pe ambalaj. Vei afla si ca o capsula este pentru max 4.5 kg rufe. Daca pui mai multe rufe, sau sunt exagerat de murdare, mai adaugi inca o capsula.

La deschiderea ambalajului, primul "contact" a fost olfactiv. Are un miros puternic. Un pic chimic, dar asta e doar pentru cei prea pretentiosi. Miroase destul de bine, un pic prea tare.

Prima spalare

Ei bine, in primul rand, aici trebuie mentionat ca Persil Power-Mix caps trebuie puse in cuva direct, inainte de a pune hainele. Hainele se pun peste.Am mai spalat cu diferite modele de detergent-capsula, si.. la unele mi-a ramas inclusiv plastic lipit de haine dupa spalare. Nu stiu daca motivul este pozitionarea "direct in cuva", dar Persil Power-Mix s-a dizolvat complet, nu am avut nicio surpriza neplacuta.
Noi spalam peste 90% din cazuri la 30 grade si nici acum nu am facut exceptie. Bineinteles, hainele au iesit curate, dar as fi fost socat sa nu fie asa. In ultimii 10 ani rar mi s-a intamplat sa folosesc altceva decat Ariel si Persil, deci stiam ca spala bine.
Si da, miroseau bine. Mai tare decat de obicei, dar na..

Surpriza

La a n-a spalare s-a intamplat.. ceva nou. Fiind sezonul, juniorii au mancat capsuni. Tricourile au .. gustat si ele un pic :)
Fiind tricouri mai de tavaleala, nici nu ne-am batut capul sa le spalam repede sau cu solutii de pete sau ceva. Le-am pus, la multe ore mai tarziu, la spalat, bineinteles, la 30 de grade. Si.. au iesit petele!
Eu sunt de obicei cel care face nazuri, dar de data asta.. jos palaria!


Pretul

OK, clar, avem de-a face cu un detergent premium. Pe unde am vazut, in general pretul era 35-45 RON pentru 28 capsule. E mult? Eu as zice ca da, eu fiind obisnuit sa cumpar cantitate mai mare si sa ies sub 1 RON/spalare. Dar.. am avut sambata trecuta o alta supriza. Am vazut intr-un magazin pe care il frecventez pentru ca practica cele mai mici adaosuri din ce mi-a fost dat sa vad si, acelasi Persil Power-Mix caps, tot cu 28 de capsule la... ta-dam.. 29 RON. Pai asa mai vorbim!
Si daca Henkel va produce si variante de impachetare mai mare, probabil pretul Persil Power-Mix caps va iesi chiar mai convenabil.

Concluzii

Da, este un detergent foarte bun. Fiind mai negativist din fire, nu ma asteptam. Este un detergent premium, scoate inclusiv pete la 30 grade, iar daca te uiti bine in jur, il poti gasi chiar si la pret mai mult decat rezonabil.

Un comentariu: