M-am laudat deja aici ca imi caut masina de spalat. Am luat dintr-un foc si combina frigorifica, si masina de spalat, ambele Gorenje. De frigider m-am plans deja, acum o sa ma laud cu masina de spalat rufe (Gorenje W7623L).
O am deja de aproape doua luni si merge ireprosabil.
Este destul de silentioasa (69db), are cuva mare - 54l, 7kg - si a incaput in locul masinii vechi de spalat, desi este o idee mai mare. Spala si clateste bine!
Are program cu clatire extra pentru copii (anti-alergic), are child-lock, max 1200 rotatii, program scurt de 17 min (nu am folosit), estimare durata/timp ramas si bineinteles afisaj electronic.
Are programe intuitive, salvare programe favorite, pornire intarziata in general tot ce trebuie sa aiba. Are inclusiv program pentru spalarea/dezinfectarea masinii de spalat sau program de noapte (nu am folosit)!
Si are protectie anti-inundatie (Oprire pompa, Aqua Stop partial).
Specificatiile sunt aici. Ah, si manualul este foarte clar si precis (spre deosebire de cel de la frigider).
O facilitate destul de interesanta, dar ne-testata inca de mine, este ca poti seta sa termine programul cu ceva risipa de apa, dar in timp mai scurt (economisire timp).
Are si semnal sonor la terminarea programului, destul de inutil, dar macar intensitatea sunetului este reglabila. Dupa ce a terminat de spalat, oricum diferitele led-uri clipesc si "danseaza", nu ai cum sa nu iti dai seama ca a terminat.
Singura surpriza neplacuta a fost cu echilibrarea. Pentru asta aveam nevoie de o cheie subtire ca cele de bicicleta, dar alta dimensiune (cred ca 17). Cheie care nu era inclusa in pachet. Asa ca primele 2-3 spalari a dansat un pic masina. Dupa ce am reglat e totul OK.
Recomand masina de spalat Gorenje W7623L!
Buna,
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud ca acest model de masina functioneaza perfect la tine. Din pacate eu mi-am luat teapa pentru ca a mea vibreaza foarte rau si cei de la service sustin ca asa e normal. Ca sa nu mai zic ca eu am scos parchetul special sa pun gresie ca sa nu mai vibreze (sfatul reprezentantului de la service-ul autorizat) si degeaba..masina face la fel..:(
Buna,
ȘtergereSi eu am avut probleme cu vibratiile pana cand am gasit pozitia care-i place. Nu e 100% la boloboc, dar e foarte aproape. Din momentul acela nu am mai avut probleme si e pe gresie.
In plus: cand pui masina, sa nu pui nimic altceva sub picioare pentru a o centra, ci regleaza picioarele!!! Am facut si acea problema, si atunci sa vezi vibratii. Dar a fost prostia mea, Repet, acum e in limitele normale.
Sper sa te ajute aceste informatii. Bafta!
Buna ziua
RăspundețiȘtergereimi doresc o masina de spalat noua, exact ca a ta, dar din manual nu m-am lamurit despre timpii efectivi de spalare.
in instructiuni scrie astfel:
Durata programului standard: 166 min
Durată ciclu de spălare la 95ºC-Bumbac: 170 min
Durată ciclu de spălare la 40º- Bumbac: 174 min
Durată ciclu de spălare la 30º- Bumbac: 53 min
Durată ciclu de spălare la 30ºC-Lână: 42 min
intrebarea mea ar fi:
la programul - ciclu de spălare la 40º- Bumbac: 174 min
care este efectiv durata spalarii cu detergent ?
din cele 174 minute cit dureaza spalarea efectiva cu detergent ?
este f. important ptr. mine, ca sunt obisnuita cu programe totale de maxim 1 ora, adica spalare 20 minute si clatire 20 minute
iar la programul de bumbac 30 grade dureaza 53 minute. cit e spalarea aici ?
pot schimba temperatura si turatiile de stoarcere ?
multumesc
Buna ziua.
ȘtergereTimpii efectivi de spalare depind si de cat de multe ati bagat in masina de spalat, depind inclusiv de debitul apei la retea(!).
Daca deja aveti masina acasa, selectati programul dorit si va va oferi o estimare de "timp ramas", e cel mai simplu.
Programul nostru obisnuit - bumbac, 30C, anti-alergic, 1000-1200 rpm - dureaza mai mult de 2h, de cand apas pornire pana la beep-ul de final.
In general, masina asta spala ceva mai incet decat masina mea cea veche de spalat.
Programe prea multe si variatii prea multe nu folosim, sa pot zice alti timpi, iar etapele chiar nu m-au interesat.
Temperatura si turatiile se pot schimba, sunt butoane exact sub afisaj, sau pe aproape (nu sunt acasa sa ma uit). Tot asa se poate schimba si tipul de program, de la normal la eco (si mai lung) sau anti-alergic (clatire cu mai multa apa sau asa ceva).
In general masinile noi de spalat se fac din ce in ce mai "economice". Adica folosesc mai putina.. apa, dar dureaza mai mult spalatul.
...parerea mea.
Sper ca v-am fost cat de cat de folos.
O zi frumoasa.
multumesc ptr. raspunsul dvs.
Ștergerenu am masina asta in folosinta, incerc sa cumpar o masina.
si am nevoie de o masina care are un 1-2 programe de maxim 1 ora indiferent ca e bumbac, delicate, lana etc.
programele de peste 2 ore imi sunt inutile, nu am rufe murdare pe care sa le spal atit de mult timp, nici macar lenjeria alba nu am sa spal timp de 2 ore.
cantitate mare de rufe nu am ptr. o tura de spalare si intotdeauna dau clatiri suplimentare.
economia de apa nu ma intereseaza, ptr. ca apa putina inseamna clatire insuficienta si detergent ramas in rufe
eco si antialergic sunt termeni de marketing, reinventati ptr. publicitate
multumesc ptr. informatii
Din pacate, eu am avut probleme cu aceasta masina de spalat inca din perioada de garantie, cei de la service au refuzat in mod vehement sa recunoasca defectele semnalate de mine. Dupa ce a iesit din garantie, masina nu mai trage detergentul solid, display.ul nu mai afiseaza nimic, iar masina nu mai este functionala.
RăspundețiȘtergereWow :(
ȘtergereIntr-adevar, service-ul Gorenje in Romania pare foarte naspa. Am avut si eu istoria mea cu ei cu un frigider (vezi review http://cwaji.blogspot.ro/2013/11/review-gorenje-nrk6191cw.html ) dar am insistat ca stiam ca am dreptate pana mi l-au luat inapoi.
Masina de spalat rufe, in schimb, inca functioneaza. A inceput asta toamna sa scape putina apa pe la coltul din stanga, dar mi l-a reparat cineva foarte OK (din pacate sotia s-a ocupat si nu stiu daca -- nu cred ca -- era firma autorizata, dar cum a iesit garantie imi permit).
Oricum, a fost ceva minor si inca sunt multumit de a mea.
Concluzii.
1. Trebuia insistat mai mult in garantie, inclusiv apelat la ANPC daca e cazul.
2. Acum post-garantie poate gasesti pe cineva care se pricepe mai bine. Da sfoara-n tara si.. multa bafta.
Chiar imi pare rau...